Systemisch coachen

Wat is systemisch werken?

Het systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door het systeem waarvan men deel uitmaakt. Zoals familie, werkkring, school, vereniging-club en/of sociale omgeving. De plek die je inneemt en  je handelswijze zijn vaak het gevolg van wat er gebeurt of gebeurt is binnen een systeem. Door de opstellingen wordt het onzichtbare, zichtbaar.

Systemisch werken geeft inzicht in jouw eigen plek binnen een systeem en de feitelijke plek die je hierin vervult. Met dit inzicht komt er een veranderende beweging op gang, slechts door te vertrouwen op je gevoel en intuïtie. 
 

I am no one's to be claimed,
I belong to me

Systemisch werken in de praktijk.

Systemisch werken gebeurt middels opstellingen. Een systeem kun je vergelijken met een berg die in het water staat. Het deel dat zichtbaar is voor onszelf en omgeving steekt boven de waterspiegel uit, is de bovenstroom
Het onzichtbare, verborgen deel van de berg, noemen we de onderstroom. Juist in die onderstroom zijn de diepere wortels die voortkomen uit een ver verloren of verborgen geschiedenis genesteld.  Deze spelen vaak onbewust een rol in ons dagelijkse leven. Vaak zij wij loyaal aan onze voorzouders en in onze blokkades liggen hun pijn, verdriet en andere emoties verborgen. Ze vormen de verstrikkingen / blokkades waarmee we worstelen, zonder dat we dit bewust beseffen. Een opstelling legt het verborgen deel bloot en juist daar ligt vaak onze kracht. Je gevoel (intuitïe) kan veel vertellen, als je het ruimte geeft om te mogen voelen. De verborgen verhalen worden zichtbaar en geven inzicht op hoe de verschillende aspecten en generaties hun invloed uitoefenen.
Het doen van een opstelling werkt bevrijdend, snel en creëert beweging 
Waardoor jij in het Hier en Nu echt jezelf kan gaan leven. 

De opstellingsvormen

Er zijn verschillende vormen van opstellingen. De opstellingen waar ik mee werk zijn:
  • De blaadjes opstelling: in een één op één setting.
  • De tekening: in een één op één opstelling. 
  • Kleine opstelling: setting met 4 of 5 personen (2 of 3 representanten, de opsteller en hulpvrager) deze vorm gaat gevoelsmatiger dieper dan de blaadjes opstelling.
  • Cirkel van de waarheid: setting met meerdere representanten. 

De gekozen opstelling is afhankelijk van jouw voorkeur en uiteraard van wat bij je past. Dit wordt in het voorgesprek besproken.

Hoe werk ik?

Ik werk volgens het nieuwe opstellen. Daarvoor geldt dat je je open durft te stellen en op je gevoel en intuïtie vertrouwd. Binnen het nieuwe opstellen beweegt het veld vanuit zichzelf, waardoor je gesteunt voelt in je eigen kracht. 
Voelen en beleven is belangrijk, de woordelijke verklaringen zijn in deze vorm van opstellingen van ondergeschikt belang. Dat is tevens de kracht van het nieuwe opstellen. Ons gevoel en intuïtie verteld ons zoveel meer dan woorden ooit kunnen. 

De thema's

Opstellingen kunnen gaan over allerlei thema's die in je leven spelen. Thema's die jou blokkeren en belemmeren om jezelf te leven. 

Thema's zoals:

  • liefde, relaties en intimiteit
  • lichaam, gezondheid/ziekte
  • werk, geld, carrière


 

Wil jij ook 'jezelf' leven zonder belemmeringen?

Dan is het doen van een opstelling  een goede optie.

Door een opstelling krijg jij meer inzicht in jouw belemmeringen. Zodat je deze mag loslaten en beweging creëert waardoor de energie kan gaan stromen. Dit zorgt voor verandering bij jezelf maar tevens ook in je omgeving.

Wil je meer informatie neem dan contact op.   

 

Voor prijzen verwijs ik je naar de tarievenpagina op deze website.