Wie ben ik?

Joanne van Onkelen
Joanne van OnkelenCounsellor -Coach en Systemische opstellerinfo@humaninbalanze.nl
Mijn naam is Joanne van Onkelen en met het starten van mijn eigen counselling - coachingpraktijk heb ik een lang gekoesterde droom en mijn passie in het werken met mensen verwezenlijkt.

Het werken met mensen loopt als een rode draad door mijn leven.
Ik ben vele jaren werkzaam geweest in de zorg, waar ik volwassenen, jongeren en kinderen heb mogen begeleiden.
De ervaringen die ik in de loop van de tijd heb opgedaan zijn breed en zeer uiteenlopend.
Gedurende mijn werkzaamheden binnen de zorg heb ik vooral mogen ervaren dat het belangrijk is voor mensen om hun verhaal te mogen en te kunnen vertellen. Dit gegeven en mijn interesse in mensen hebben mij ertoe aangezet om de opleiding voor counsellor te volgen en mijn eigen praktijk te starten.

Voor mij is counselling en coaching het mooiste wat er is, niets maakt mij blijer als ik zie dat bij mensen het zelfvertrouwen en/of zelfbeeld groeit en dat zij meer in hun eigen kracht komen te staan.
Ik beschouw het dan ook als een groot voorrecht dat ik als counsellor mensen mag ondersteunen en helpen tijdens hun zoektocht naar meer balans en harmonie in hun leven.

Naast de hogere beroepsopleiding relatiecounsellor bij de Stichting Counselling Nederland te Heteren, de opleiding Systemisch Coach en Opsteller te Amsterdam, heb ik mijn studie Bsc HBO Toegepaste Psychologie afgerond en verschillende gerelateerde cursussen en opleidingen gevolgd.

Ik ben register counsellor bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors, de ABvC.
Deze beroepsvereniging waarborgt de kwaliteit en vaardigheden van counsellors. Diverse zorgverzekeraars erkennen deze beroepsvereniging en vergoeden de consulten vanuit het aanvullende pakket.